Despre

Despre proiectul România Neaoșă

Ziua bună, cititorule!

Nu căutăm eroi de poveste, ci oameni normali care se zbat cu relitățile cotidiene, așa cum se ,,zbătea” Harap Alb cu zmeii. Căutăm spații, în care se respiră un aer proaspăt și autentic (românesc).

Caut oameni care au luptat, de multe ori contra curentului, dar care au făcut ceva din pasiunea lor.

Căutăm oameni care nu au avut liniște până ce nu au găsit un ceva al lor, oameni care construiesc, urmează visuri, se izbesc de ziduri, dar care schimbă trendurile prin modul în care acționează.

Nu avem o formulă după care ne ghidăm, nu ne-am propus să urmăm un tipar în stil gazetăresc.
Nu vom vorbi doar cu aceia care sunt demni de marile publicații.
Nu despre oameni ,,de succes” avem să vorbim aici, ci despre normalitatea de care avem nevoie pentru a nu a mai trăi un clișeu. Tot ceea ce identificăm a fi demn de promovat, se va regăsi aici, în una dintre categoriile romanianeaosa.ro.

Ne vom adresa cu precădere:

Producătorilor locali din România, care au ,,născut” și crescut branduri românești;

Administratorilor / proprietarilor de conace, vile, pensiuni, hoteluri etc., care au înțeles că turismul responsabil și grija pentru turism contribuie la o mai bună imagine a României;

Românilor care au ceva de spus în domeniul lor, dar care din modestie au refuzat să trâmbițeze despre succesul și eforturile lor.

Organizatorilor de evenimente, care într-o formă sau alta contribuie la schimbarea României, la îmbunătățirea practicilor în diferite domenii (turism, gastronomie, cultură, HoReCa etc).

Cautăm o Românie ,,justă”, pestriță, veselă și capabilă de autoironie. O Românie, pe care am numit-o neaoșă.

Căutăm povești, căci fiecare om are povestea sa… Încercăm să ne descopărim și să-ți descopărim umanitate, trăire, partea plină a paharului (care e așa frumoasă în contrast cu cea goală). Suntem conștienți că umanitatea aceasta nu este de găsit numai în România, însă România Neaoșă este o formă de a căuta comoara din jurul casei.

Raluca Dumitrana, Concret PR