Pictorul Alina Cozma – mesagerul Erosului

Alina Cozma este omul care are multe de spus. Nu doar prin intermediul zâmabetului cald sau prin intermediul vocii sale prietenoase, ci și prin intermediul picturilor sale.

Eros, Alina Cozma
Eros, Alina Cozma

A început acum 5 ani să picteze, iar picturile sale sunt mesagerii Erosului împlinit sau neîmplinit. Vorbesc despre începuturile iubirii, dar și despre armonie, despre înfrângeri în dragoste, dar ceea ce îmi place mai mult, vorbesc despre rodul iubirii. Lucrările sale sunt optimiste, pline de culoare, îndeamnă la pace și la simplitate. Regăsești, uneori și motive neaoșe/ românești, însă Alina pictează și puritatea nuferilor, afecțiunea femeilor care au zămislit și care și-au găsit menirea în Univers. Picturile sale sunt asemenea odelor vechi, închinate iubirii și firescului uman.

Pe Alina am cunoscut-o în toamna anului trecut, când m-a invitat la atelierul său de pictură din orașul Râmnicu Vâlcea. M-a primit cu entuziasm și mi-a povestit cu răbdare contextul în care a ,,zugrăvit” fiecare lucrare. Mi le-a prezentat pe Clara și Karina Cozma, fiicele ei – pictorițe în devenire. 🙂

Atunci mi-a spus și că expusese deja la Londra, dar și în marile orașe ale țării. De atunci și până acum, lucrurile nu au stat pe loc, căci Alina Cozma a fost invitată și  la Viena, unde a expus alături de micile prințese. A primit aprecieri de la artiști plastici și a fost îndrurmată să își urmeze calea aleasă.

,,Sunt Alina Cozma și ARTA este pentru mine modalitatea prin care comunic lumii cele mai profunde trăiri. De multe ori, deși aparent pare mai ușor, comunicarea prin intermediul cuvintelor este mai anevoioasă. Am ales să vorbesc lumii despre IUBIRE. Dar vorbesc despre ea într-un mod mai aparte. Vorbesc despre IUBIREA EROTICĂ! Știți de ce? Pentru că pe părinți și pe frați îi iubim în mod natural, căci sunt ai noștri. IUBIREA EROTICĂ este pentru mine adevărata iubire. Nu doar pentru că îmbracă diferite forme, că are o multitudine de nuanțe, dar ajungem să iubim necondiționat un om, pe care mai ieri nici măcar nu îl cunoșteam.” Alina Cozma

Facebook: cozmaalinaelena/
Website: alinacozma.ro