Stomatologul Alin Udeanu și filosofia sa de tipul ,,Pay it forward”

Ce-și face omul cu mâna lui nimeni nu descurcă. Aceasta este conluzia la care am ajuns după ce în anul 2013 m-am dus la un stomatolog puțin priceput să îmi lucreze pe canal și să îmi plombeze o măsea. Vorbim de o procedură simplă, dar în ciuda acestui fapt, măseaua mi-a fost spartă, iar ulterior mi-a fost plombată greșit. Rezultatul? Este ușor de intuit – am pierdut la doar un an acea măsea.

Așa am ajuns să caut în Bucureștiul acesta un om care să știe ce face și care să aibă profesionalismul să-și pună pacientul pe primul plan, dar căutările au durat mai bine de doi ani fără un rezultat concret. Prin intermediul unei cunoștințe, în urmă cu un an și ceva am aflat însă de Dr. Alin Udeanu, medic stomatolog, specializat în chirurgie dentară (implantologie). Mi s-a spus că este foarte bine pregătit, că are o serie de specializări în afara țării și că este un medic un viitor strălucit, căci pune nu doar implanturi clasice, ci și implanturi cu încărcare imediată (în 24 de ore). De aceste implanturi cu încărcare imediată eu nu auzisem până atunci, dar sunt un adevărat miracol al avansului tehnicii medicale.

Cum eu sunt un fel de Toma necredinciosul, m-am dus la Cabinetul Dr. Alin Udeanu pregătită să dau bir cu fugiții în cazul în care ceva îmi părea suspect. Am ajuns pe la ora 10:00, ușor adormită căci mă trezisem cu noaptea în cap și cu nod în găt de emoție. Am sunat cu 5 minute înainte să ajung, iar la telefonul domnului Dr. Alin Udeanu a răspuns asistenta, care mă informa că domnul doctor era în cabinet și trata o bătrânică.

A fost nevoie să aștept preț de 20 de minute până să-mi vină rândul, dar după ce acest timp de așteptare s-a scurs aveam să asist la o scenă care mă mișca profund. Mai bine zis, îmi răsturna toate prejudecățile despre medicii stomatologi. Dr. Alin Udeanu o conducea pe acea bătrânică până la ușă și o îndemna să-și pună banii bine, căci azi e fără plată. 🙂 Aveam să aflu la 3-4 luni de la întâmplare că bătrânica nu era un caz izolat, ci că domnul dr. colaborează cu câtea asociații care îi trimit persoane defavorizate la tratament.

E un fel de Pay it forward filosofia aceasta după care se ghidează domnul Dr. Alin Udeanu, căci el se considera binecuvântat cu părinți care îl susțin și iubesc. I se pare normal să întoarcă cumva binele primit către persoane care nu au pe nimeni. M-am gândit atunci că sistemul medical românesc le aduce un mare deserviciu acestor medici, căci totul este scump pentru ei: cărțile de specialitate, aparatura pentru cabinetul stomatologic, participarea la conferințe și congrese, participarea la cursuri de specializare etc., iar ei nu beneficiază de niciun suport, dar fac atâta bine comunității din care fac parte. În plus, știam cazuri concrete cu tineri medici care au luat drumul străinătății pentru nimeni nu i-a vrut aici, în țară.

Dr. Alin Udeanu împărțind cadorui copiilor defavorizați.
Dr. Alin Udeanu împărțind cadorui copiilor defavorizați.

Povestea Dr. Alin Udeanu era însă una frumoasă, căci el îi avea pe ai lui. L-au ajutat să își pună pe picioare cabinetul stomatologic din Drăgășani, căci așa și-a început cariera, iar cu banii strânși de aici  a reușit să ajungă la cursuri de implantologie avansată în Padova, Italia (la Clinica Dr. Marconi). Sunt cursuri de 1 la 1 (profesor-ucenic) și grație acestor cursuri, Dr. Alin Udeanu are numeroase colaborări cu cabinete stomatologice din întraga țară. Muncește mult și nu îi place cuvântul noroc. Termenul de binecuvântare este mai adecvat, căci el este convins că binele făcut se întoarce la cel care l-a făcut.

I s-a oferit și lui șansa să plece din țară și nu o singură dată, ci în nenumărate rânduri, dar a rămas aici în ciuda piedicilor puse de sistem. Sunt cazuri de tipul bătrânei din episodul povestit mai sus ori efectiv tânărul medic stomatolog este mișcat de faptul că românii din afara țării vin în număr mare să își pună implanturi la el. De ce se întâmplă acest lucru? Motivele sunt multe, dar principalele două motive sunt calitatea și costul redus al serviciilor, în comparație cu serviciile din țări precum: Franța, Italia, Germania, Anglia, Spania, Austria etc.

Pe mine m-a impresionat și abilitatea acestuia de a empatiza cu cel care i-a intrat în cabinet. A avut răbdarea să-mi asculte povestea și să-mi ofere informațiile necesare, astfel încât să știu când mă doare și de ce mă doare. Mi-a explicat fiecare etapă înainte de a începe să mă trateze pentru implantul dentar ce urma. Era parcă din alt peisaj, comparativ cu medicii stomatologi la care mai fusesem până atunci. Nu este rigid, este calm și zâmbește cald. Are mișcări ferme, este sigur pe el și devine extrem de exigent când pacientul nu îi ascultă recomandările. E un român neaoș! 🙂

Date de contact:
Telefon: 0747 934 803
Website: dralinudeanu.ro
Facebook: Dr-Alin-Udeanu-735508196498522/